Sraz AO a BOC Horní Suchá

18.09.2008 23:42

autor článku:

Dáda - Dagmar Poláčková alias FAITH 297

Jelikož jsme pohodlní a není čásek na článek a Dáda napsala tak krásný,úžasný,perfektní,čtivý,ohromný,výstižný a prostě nej,nej,nej článek,zveřejníme tady ten její.Takže prosim Vás,není to můj výplod,psala to Dáda a její stránky najdete ZDE tak se sem pojďte kouknout!

 

Obrazek

SRAZ BORDEREK A AUSSÍKŮ,
Horní Suchá 13. - 14.9.2008
 

 

Chovatelka borderek a aussíků Ivča Šarochová dostala výborný nápad - uspořádat víkendový sranda sraz těchto dvou plemen. Nápad, jak se ukázalo, to byl super, stejně jako celá akce...:-)

Dorazili jsme už v pátek večer,Na celý sraz jinak dorazilo 45 borderek a 38 aussíků.
Vše bylo perfektně zorganizované a pro vítěze všech soutěží byly připraveny doslova hromady cen. Celou akci takto zařídit a sehnat tolik sponzorů, Ivčo, smekám klobouk:-) Jen to počasí nás opět trochu poškádlilo, nevím, asi tu zimu vozíme všude s sebou.
V sobotu se začalo závody agility pro zkušenější psovody. Zvlášť běhaly borderky a aussíci a zvlášť ostatní plemena. Pak se konal tunelový běh pro štěňáky a mladé psy, při kterém se mlaďoši snažili, i když občas úplně nechápali, cože to ten jejich dvounohý parťák chce... A pak vznikají kuriozní a úžasné momentky jako je tato:

Po agility následovala přednáška o zvířecím cadaveru od Johany Poláškové, která se touto prací zabývá profesionálně, tzn. že se svými dvěma aussíky Agassim a Sheenou vyhledává mrtvé ptáky a netopýry pod větráky a větrnými elektrárnami. Oba psi našli a vyštěkali mrtvé ptáčky a dostali pochvalu - při té příležitosti Johi vysvětlovala, k čemu slouží klikr.
Další na programu byla přestávka vyplněná obranami. Každý si mohl vyzkoušet kruhovou obranu. My jsme přestávku trávili s Puncíkem na zkušebním parkuru, který byl volně k dispozici. Puncík je pašák největší, protože mu všechno krásně jde. Poprvé viděl tunel, a napotřetí ho již běžel sám. Ani kladina, áčko a látkový tunel mu nedělají potíže a vše překonává s nadšením:-)
Po přestávce se vyhlášovali výsledky agiliťáckých běhů a poté měla být soutěž v dogfrisbee freestyleu, ale protože nebylo dost stejně namakaných účastníků, byla to jen ukázka. Předvedlo se celkem 5 týmů, z toho čtyři české dámy, tři s borderkami a jedna s aussíkem. Jak se říká, to nejlepší nakonec, nastoupil pán Wieslaw z Polska s aussíkem Lexusem. Nikdo by to do tohoto sympatického staršího pána neřekl, ale jakmile jsme viděla, kolik si bere disků a jak nad nimi přemýšlí, bylo mi to jasné - pán bude těžce machrovat:-) Už před vystoupením se tam tito dva jen tak procházeli, pán něco psovi pořád povídal a najednou pes chodil po předních nohách... Nakonec předvedl klasický freestyle s nádhernými vaulty (odrazy od těla) a overy (přeskoky přes tělo), jaké jsme zvyklí vídat na soutěžích. Z komentáře Ivči jsme se dozvěděli, že tato dvojice má již na kontě spoustu vítězství.
A po dogfrisbee konečně došlo na nás. Na plac nacapaly kačny a Gwen s Trubičkou předváděly, co umí. Pasání se všem moc líbilo a z původně plánované čtvrhoďky se stala skoro dvouhodinová diskuse se zkoušením přítomných psisek. Zavřeli jsme kačny do ohrádky a páníčci a psi si mohli jeden po druhém vyzkoušet, jestli ten jejich miláček má zájem a drží balanc. Této možnosti využili snad všichni, většinou borderky a aussíci, ale podívat se na kačny přišel i australský honácký pes a louisianský leopardí pes.
V neděli dopoledne odstartovala soutěž v poslušnosti podle ZOP a IPO1.
Dále následovaly taneční kousky a neobvyklé soutěže jako chytání piškotů. V průběhu celé soutěže bylo možno si napsat kynologický test. Chtěla jsem se aspoň něčeho zúčastnit, ale měli jsme před sebou dlouhou cestu domů a tak jsme vyrazili. Domů s námi jelo o jednoho člena smečky navíc... Je to malý aussík Elf Elroy Svěží vítr alias Coudy.
Domů jsme dojeli všichni v pohodě a s dobrým pocitem z této skvělé akce. Díky moc Ivče za nápad, organizaci celému kolektivu a všem lidičkám za super víkend.

Fotogalerie:


Agility


Přednáška o cadaveru


Dogrisbee


Ukázka a zkoušení pasení


Různé fotky účastníků

 

sraz AO a BOC

Všechny ostatní fotky 

Vyhledávání

Novinky

13.07.2010 12:52

Pár aktualizací za poslední dobu

- Při posledním hárání jsem se snažila nakrýt emmičku ale bohužel bez úspěchu. Emmička byla na rexíka asi moc divoká a on byl docela nesvůj s toho že může skočit na fenečku když jindy nemůže. Takže na štěňátka si budeme muset ještě počkat. - Betka už je definitivně v důchodu. Beťulka bohužel začala...
15.06.2010 11:18

Memoriál Petra Sembola

Na druhém ročníku našeho skoro domovského závodu jsem startovala s Choky v kategorii babyshow a umístili jsme se na druhém místě hned po bráškovi Krtečkovi a třetí místo obsadil další bráška Cody. Na babyshow jsme ukázali jak se naši malí tolugáčci učí a všem jim to moooc šlo. Já jsem ani nastoupit...
15.06.2010 11:11

stránka Choky

dnes jsem se konečně dokopala k tomu abych vytvořila vlastní stránku naší malé Choky
02.05.2010 14:05

Memoriál Petra Sembola

Srdečně Vás zveme na 2. ročník Memoriálu Petra Sembola, který pořádá 29.5.2010 organizace Ostrava - Zábřeh v kategoriích ZZO, ZM, ZVV 1 a Baby Show. Přihlášky a propozice ke stažení na stránkách www.zko-zabreh.cz     Přihláška Propozice
07.04.2010 13:21

Přírustek

Ano, je to tak v pátek se k nám nastěhuje nový přírustek do rodiny. Je to fenka Australského ovčáka z chovatelské stanice Carcassonne tolugo jménem Brown Chocolate Carcassonne Tolugo. Další informace později :-)