Pasení u Lukyho 6.11.-9.11.2008

11.11.2008 19:41

Pasení u Lukyho 6.11.-9.11.2008

FOTKY Z PASENÍ ZDE

S Petrou Adélkovou jsme se rozhodli, že bychom mohli jet s našima psiskama pást ovečky k Lukymu(Lukáš Vaňourek), kde jsme byli už na jaře a moc se nám pasení líbilo.

Peťka naplánovala termín a jelo se ve složení Já s holkama(tentokráte bez Berýska) a Petra s Adélkou, Ozzym a Eliškou (ausíci).

Vyjeli jsme ve čtvrtek okolo deváté hodiny i když plánovaný odjezd byl v 6 (Peťka nám zaspala).

Cesta byla dlouhá a první kdo protestoval byla Emmička, asi ji bolelo bříško nebo nám to udělala schválně, ale pokadila se v kenelce a to mi veřte, že to byl smrad jako od velkého psa :-). Tak po menší pauze na benzínce na pití a čůraní jsme pokračovali dále.

To by nebyly české silnice, aby se tam neobjevily objížďky. Touto trasou jsme si nadjeli tak hodinku cesty, ale nakonec jsme zdárně cestu zdolali a dojeli k Lukymu.

Po příjezdu nás všichni vítali jako staré kamarády skákali a dováděli ve výbězích jako blázni. My se přívítaly s Lukym a ještě jsme počkali do příjezdu tety Leničky se strejdou Honzou a jejich holkama hoňačkama Arletkou a Cordulkou a vyrazili jsme na procházku.

Po té dlouhé cestě bylo třeba pořádně protáhnout svaly. Večer jsme postavili domečky na chodbě, protože v kuchyni měla Zázvorka 5 krásných štěňátek tak jsme nechtěli rušit. Malí spikali venku v holčičím výběhu společně s Ruby, Pipi a Nanou.

První den jsme ani nestihli navštívit ovečky, ale věřte že po tak dlouhé cestě jsme si ani nevzpoměli, že tam něco bílého chlupatého brouzdá ve výběhu.

V pátek hned dopoledne jsme se vrhli na ovečníky. A musím nás pochválit, že nám to šlo moc dobře dokonce i Emmička se podívala ovečkám tváří v tvář a vůbec se jich nebála. Za pomocí Lance (pašáka) jsme dopoledne zvládli.

Po obědě jsme šli do lesa na velkou procházku a poté nás opustily holky ušaté hoňačky, protože jejich páničci měli doma hromadu práce.

Ještě jsme vyzvedli tetu Dádu na nádraží s Puntýskem a naše lidská parta byla kompletní.

Tohle odpoledne se nám v baráku vystřídalo tolik návštěv, že jsme ani nestihli ovečky. Večer ještě přijeli na kurz Briard, Bobtail, Beardet kolie, Labrador a kříženec.

V sobotu dopoledne jsme dali přednost chlupáčům co si přijeli na kurz a my se mezitím zase rozloučili s tetou Dádou, která musela jet domů za rodiči a vzala si sebou Rubičku.

Ještě dopoledne si přijeli pro Pipi, kterou Luky už dlouho nabízel k prodeji, jelikož nepase. Noví páníci od Pipi byli velice příjemní a hned po procházce v lese už ji nechtěli pustit z rukou. Tak Pipi odcestovala do Prahy kde se bude věnovat agilitám a bude doprovázet koníka, kterého vlastní její nová panička.

Odpoledne jsme šli i my na ovečky, které byli v košáru aby se chlupáči z kurzu s nimi mohli seznamovat. Psiska z kurzu jelikož dělají vodní záchrařinu tak je ovečky moc nezaujaly, kromě Briardíka který je bral jako kořist a naháněl je po celé ohradě.Večer jsme ještě vyrazili na krátkou procházku a psiska zapadla do pelíšků a my do postelí. V neděli ráno jsme byli pást s bráchou od Elišky - Coudym a borderčím miminkem Kínu. Oba tito kluci jsou moc šikovní a Luky je moc chválil. Jenom aby jim to klukům vydrželo budem držet palečky. My jsme také ještě provětrali ovečkám kožíšky a pak začalo balení.

A došlo na loučení……..My to vždycky tak protahujem i když víme, že se zase na ovečky přijedem podívat i kdybychom nepásli. Tak všechno zabaleno a psiska čekají na povel hop auto a jedem. Cesta je dlouhá a my jsme ještě slíbili Mirečkovi, že se stavíme k jeho rodičům pro zabíjačku. Je to po cestě tak co bychom pro něj neudělali. Zastávka u Voříšků byla krátká, naložili jsme jen maso a už hybaj domů. Cesta nám celkem rychle utekla, psiska ji skoro celou prospali. Emmička ji také prospinkala.

Tak a jsme zase doma :-(

Zase přes týden v Opavě bez holek, nic se nedá dělat studovat se musí dokud to jde a holky to doufám chápou.

 

Vyhledávání

Novinky

13.07.2010 12:52

Pár aktualizací za poslední dobu

- Při posledním hárání jsem se snažila nakrýt emmičku ale bohužel bez úspěchu. Emmička byla na rexíka asi moc divoká a on byl docela nesvůj s toho že může skočit na fenečku když jindy nemůže. Takže na štěňátka si budeme muset ještě počkat. - Betka už je definitivně v důchodu. Beťulka bohužel začala...
15.06.2010 11:18

Memoriál Petra Sembola

Na druhém ročníku našeho skoro domovského závodu jsem startovala s Choky v kategorii babyshow a umístili jsme se na druhém místě hned po bráškovi Krtečkovi a třetí místo obsadil další bráška Cody. Na babyshow jsme ukázali jak se naši malí tolugáčci učí a všem jim to moooc šlo. Já jsem ani nastoupit...
15.06.2010 11:11

stránka Choky

dnes jsem se konečně dokopala k tomu abych vytvořila vlastní stránku naší malé Choky
02.05.2010 14:05

Memoriál Petra Sembola

Srdečně Vás zveme na 2. ročník Memoriálu Petra Sembola, který pořádá 29.5.2010 organizace Ostrava - Zábřeh v kategoriích ZZO, ZM, ZVV 1 a Baby Show. Přihlášky a propozice ke stažení na stránkách www.zko-zabreh.cz     Přihláška Propozice
07.04.2010 13:21

Přírustek

Ano, je to tak v pátek se k nám nastěhuje nový přírustek do rodiny. Je to fenka Australského ovčáka z chovatelské stanice Carcassonne tolugo jménem Brown Chocolate Carcassonne Tolugo. Další informace později :-)